Koji grijač odabrati?

Koja je preporučena snaga za moj prostor?

70 – 100W po m2.

Za moderan dom s dobrom izolacijom preporučujemo 70 W po kvadratnom metru.
Međutim, također moramo uzeti u obzir nekoliko drugih faktora, kao što su visina stropa, broj prozora i je li pod hladan ili ne.
Ako imate prostoriju koja je dobro izolirana, bit će dovoljno 70w po kvadratnom metru.

Ako živite u hladnoj klimi i imate hladne podove, visoke stropove itd. – preporučamo da imate oko 100W po m2.
Tako možete odabrati sve modele koji zajedno imaju dovoljno snage u vatima. Svi naši grijači jednako su učinkoviti. 100W potrošnje = 100W grijanja.

Ako vam soba ima 20 četvornih metara i živite u starijoj kući, savjetujemo vam da imate ukupnu snagu od 2000W. Možete se odlučiti za jednu grijalicu od 2000 W, ali za veće prostore često preporučamo odabir dvije manje grijalice umjesto jedne veće. Ako postavite po jednu grijalicu od 1000 W sa svake strane prostorije, dobit ćete bržu i bolju distribuciju topline nego da sva toplina dolazi iz jedne grijalice od 2000 W.

Potrošnja Kwh neće se povećati ako imate jače grijalice, jer je rad zagrijavanja prostorije za 15 do 20 stupnjeva isti bez obzira imate li grijalicu od 1000 ili 2000 W. Razlika je u tome što što više vata imate, to će brže rasti temperatura u toj prostoriji. Ako je grijalica premala i slaba za veličinu prostorije potrebno je više vremena za postizanje željene temperature, au hladnijim danima je i teže održavati željenu temperaturu.

Imaju li Mill grijači različitu potrošnju energije i učinkovitost ovisno o modelu?

Svi naši grijači jednako su energetski učinkoviti. 100W potrošnje energije osigurat će 100W grijanja, bez obzira da li se odlučite za panelnu grijalicu, samostojeću konvekcijsku grijalicu ili uljni radijator.

Koja je glavna razlika između pločastih grijača, konvekcijskih i uljnih grijača?

Naši konvekcijski grijači od 2000 W imaju žičani element koji doseže oko 350 stupnjeva Celzija i u izravnom je kontaktu sa zrakom koji prolazi kroz grijač. To osigurava brzo i učinkovito zagrijavanje ako želite podići sobnu temperaturu u kratkom vremenu. Budući da je grijaći element vrlo vruć iu izravnom je kontaktu sa zrakom koji prolazi, to će smanjiti vlažnost.
Verzije od 2000 W najbolje se opisuju kao dodatni grijači i namijenjene su samo za povremenu uporabu pod nadzorom.

Panelne grijalice također imaju grijač koji je u direktnom kontaktu sa zrakom, što omogućuje brzo i učinkovito zagrijavanje, no grijač se razlikuje od konvekcijskih grijača. Grijaći element je izrađen od aluminija i postiže temperaturu od oko 125 stupnjeva. Velika fizička veličina elementa osigurava dobar prijenos temperature na prolazni zrak, dok temperatura od oko 125 stupnjeva Celzijusa isušuje zrak u puno manjoj mjeri od konvekcije.

Naši uljni grijači rade postupnim zagrijavanjem ulja u zatvorenom radijatoru. Površinska temperatura je niža od konvekcijske grijalice i potrebno je malo više vremena da se zagrije prostorija u usporedbi s konvekcijskom grijalicom. Prednost je što je proces nježniji prema unutarnjem okruženju, grijaći element nije u izravnom kontaktu sa zrakom koji prolazi kroz grijač. Rezultat je da se zrak isušuje u puno manjoj mjeri u usporedbi s grijačem koji omogućuje izravan prolaz zraka kroz grijaći element.

Sve tri tehnologije su jednako energetski učinkovite. Potrošnja energije od 100 W osigurat će 100 W grijanja bilo da odaberete panelnu grijalicu, samostojeću konvekcijsku grijalicu ili uljni radijator.

Stoga vam savjetujemo da odaberete grijač s tehnologijom koja najbolje odgovara vašim potrebama, jer panelne grijalice, konvekcijske grijalice i uljne grijalice imaju različite tehnologije i prednosti.