Često postavljana pitanja i odgovori

Vodič za odabir grijača

70 – 100W po m2.

Za moderan dom s dobrom izolacijom preporučujemo 70 W po kvadratnom metru.
Međutim, također moramo uzeti u obzir nekoliko drugih faktora, kao što su visina stropa, broj prozora i je li pod hladan ili ne.
Ako imate prostoriju koja je dobro izolirana, bit će dovoljno 70w po kvadratnom metru.

Ako živite u hladnoj klimi i imate hladne podove, visoke stropove itd. – preporučujemo da imate oko 100W po m2.
Tako možete odabrati sve modele koji zajedno imaju dovoljno snage u vatima. Svi naši grijači jednako su učinkoviti. 100W potrošnje = 100W grijanja.

Ako vam soba ima 20 četvornih metara i živite u starijoj kući, savjetujemo vam da imate ukupnu snagu od 2000W. Možete se odlučiti za jednu grijalicu od 2000 W, ali za veće prostore često preporučamo odabir dvije manje grijalice umjesto jedne veće. Ako postavite po jednu grijalicu od 1000 W sa svake strane prostorije, dobit ćete bržu i bolju distribuciju topline nego da sva toplina dolazi iz jedne grijalice od 2000 W.

Potrošnja Kwh neće se povećati ako imate jače grijalice, jer je rad zagrijavanja prostorije za 15 do 20 stupnjeva isti bez obzira imate li grijalicu od 1000 ili 2000 W. Razlika je u tome što što više vata imate, to će brže rasti temperatura u toj prostoriji. Ako je grijalica premala i slaba za veličinu prostorije potrebno je više vremena za postizanje željene temperature, au hladnijim danima je i teže održavati željenu temperaturu.

Svi naši grijači jednako su energetski učinkoviti. 100W potrošnje energije osigurat će 100W grijanja, bez obzira da li se odlučite za panelnu grijalicu, samostojeću konvekcijsku grijalicu ili uljni radijator.

Naši konvekcijski grijači od 2000 W imaju žičani element koji doseže oko 350 stupnjeva Celzija i u izravnom je kontaktu sa zrakom koji prolazi kroz grijač. To osigurava brzo i učinkovito zagrijavanje ako želite podići sobnu temperaturu u kratkom vremenu. Budući da je grijaći element vrlo vruć iu izravnom je kontaktu sa zrakom koji prolazi, to će smanjiti vlažnost.
Verzije od 2000 W najbolje se opisuju kao dodatni grijači i namijenjene su samo za povremenu uporabu pod nadzorom.

Panelne grijalice također imaju grijač koji je u direktnom kontaktu sa zrakom, što omogućuje brzo i učinkovito zagrijavanje, no grijač se razlikuje od konvekcijskih grijača. Grijaći element je izrađen od aluminija i postiže temperaturu od oko 125 stupnjeva. Velika fizička veličina elementa osigurava dobar prijenos temperature na prolazni zrak, dok temperatura od oko 125 stupnjeva Celzijusa isušuje zrak u puno manjoj mjeri od konvekcije.

Naši uljni grijači rade postupnim zagrijavanjem ulja u zatvorenom radijatoru. Površinska temperatura je niža od konvekcijske grijalice i potrebno je malo više vremena da se zagrije prostorija u usporedbi s konvekcijskom grijalicom. Prednost je što je proces nježniji prema unutarnjem okruženju, grijaći element nije u izravnom kontaktu sa zrakom koji prolazi kroz grijač. Rezultat je da se zrak isušuje u puno manjoj mjeri u usporedbi s grijačem koji omogućuje izravan prolaz zraka kroz grijaći element.

Sve tri tehnologije su jednako energetski učinkovite. Potrošnja energije od 100 W osigurat će 100 W grijanja bilo da odaberete panelnu grijalicu, samostojeću konvekcijsku grijalicu ili uljni radijator.

Stoga vam savjetujemo da odaberete grijač s tehnologijom koja najbolje odgovara vašim potrebama, jer panelne grijalice, konvekcijske grijalice i uljne grijalice imaju različite tehnologije i prednosti.

Mill Convection

Da! Kako biste vidjeli odabir, idite na pregled proizvoda.

1. Isključite grijač

2. Dok ponovno pokrećete grijač, pritisnite i držite tipku s tri valovite linije

3. Kada se zaslon resetira (treperenje svjetla na ekranu), možete pustiti oba gumba.

4. Grijač će se pokrenuti na standardnoj temperaturi od 22 stupnja Celzijusa

* SG2000MEC ne treba resetirati jer ima mehanički termostat.

Svi Mill Convection grijači (osim SG2000MEC) imaju simbol munje na grijaču koji označava proizvodi li grijač toplinu ili ne. Grijač bi trebao proizvoditi toplinu ako je simbol munje uključen.

Ako se iz nekog razloga grijač ne zagrijava kada svijetli simbol munje, vjerojatno postoji problem s grijačem mlina. Da biste riješili problem je li grijač neispravan ili ne, učinite sljedeće:

Resetirajte grijač (SG2000MEC je izuzetak)
Namjestite grijač na najvišu temperaturu (35 stupnjeva Celzijusa). (Ako imate SG2000MEC, postavite grijač na MAX)
Grijač bi se trebao zagrijati za nekoliko minuta. To možete kontrolirati držeći ruku na vrhu grijača.
Ako se grijač ne zagrijava, obratite se trgovini u kojoj ste kupili grijač za daljnju pomoć (ne zaboravite ponijeti račun).

Ako grijač grije i sve se čini u redu, trebate kalibrirati grijač kako bi odgovarao prostoriji u kojoj se nalazi.

Ovaj se odgovor odnosi samo na seriju Mill Convection:

Moguća su odstupanja između registrirane temperature na grijalici i stvarne temperature u kojoj boravite u prostoriji.

Postoji više razloga za to, ali najčešći je taj što je grijalica daleko od mjesta gdje inače boravite u sobi. Na primjer, kada postavite temperaturu na grijalici na 22 stupnja Celzijusa, prirodno je i intuitivno vjerovati da je to temperatura koju ćete postići tamo gdje se nalazi vaša sofa. No, senzor temperature grijača nalazi se na samom proizvodu, što dopušta odstupanje.

Za podešavanje temperature svi grijači Mill opremljeni su elektroničkim termostatom s funkcijom kalibracije, što znači da možete podešavati zadanu temperaturu na grijaču.

Za kalibraciju grijača učinite sljedeće:

Pritisnite i držite gumb s tri valovite linije pet sekundi
C treperi na zaslonu i grijači su otvoreni za kalibraciju
Koristite kotačić za podešavanje stvarne temperature u prostoriji
Promjenu potvrdite jednim pritiskom tipke s tri valovite crte.

Mill Steel i Mill Glass

Da! Kako biste vidjeli odabir, idite na pregled proizvoda.

Kada grijalicu programirate za dnevnu ili noćnu postavku, razdoblje smanjene temperature bit će važeće od postavke programa na grijalici. To znači da ako želite sniziti temperaturu u 7:30 ujutro, morate programirati grijanje u 7:30 ujutro.

Potrebno je samo jednom programirati grijač za dan i jednom za noć. Ako ste programirali grijač, programi će biti aktivni sljedećih dana:

Značajka dnevnog popusta: ponedjeljak – petak (1-5)
Funkcija noćne redukcije: Sve noći

Primjer:

Recimo da želite programirati grijače za dnevni i noćni odmak. Želite sljedeće programe:

Funkcija dnevnog popusta bit će aktivna od 7:30 do 14:30 sati. Poželjna temperatura: 17 stupnjeva Celzijusa.
Funkcija noćnog kočenja bit će aktivna od 22:00 do 06:00 sati. Poželjna temperatura: 18 stupnjeva Celzijusa.

Upute za aktivaciju funkcije dnevnog popusta:

U 7:30 idite do grijača i pritisnite simbol SUNCE na termostatu grijača
Na zaslonu će se prikazati “d”. Pomoću tipki sa strelicama odredite koji je dan kada programirate grijač (1 = ponedjeljak, 2 = utorak, itd.). Nemojte odlučivati ​​koje dane želite programirati. Samo kažete grijaču koji je dan kada programirate grijač. Funkcija dnevnog smanjenja aktivna je samo od ponedjeljka do petka, a grijač mora razumjeti koji je dan kako bi slijedio ispravnu rutinu. Potvrdite pritiskom na funkcijsku tipku.
Na zaslonu će treperiti slovo “C”. Pomoću strelica odaberite 17 kao željenu smanjenu temperaturu. Potvrdite pritiskom na funkcijsku tipku.
Na zaslonu će treperiti slovo “H”. Pomoću kotačića namjestite period redukcije na sedam sati (što znači da će biti aktivan od 7:30 ujutro do 14:30 popodne. Potvrdite pritiskom na funkcijsku tipku.
Značajka Dnevne postavke bit će aktivna od ponedjeljka do petka od 7:30 do 14:30. Najniža temperatura bit će 17 stupnjeva Celzijevih.

Upute za aktiviranje funkcije noćnog smanjenja:

U 22 sata idite do grijača i pritisnite simbol MJESEC na termostatu grijača
Na zaslonu će treperiti slovo “C”. Pomoću strelica odaberite 18 kao željenu smanjenu temperaturu. Potvrdite pritiskom na funkcijsku tipku.
Na zaslonu će treperiti slovo “H”. Strelicama postavite period redukcije na osam sati (što znači da će biti aktivan od 22 do 6 ujutro. Potvrdite pritiskom na funkcijsku tipku.
Funkcija dnevne postavke bit će aktivna svaki dan od 22:00 do 06:00 ujutro. Najniža temperatura iznosit će 18 Celzijevih stupnjeva.

Ako dođe do nestanka struje ili ako uključite grijač, grijač zaboravi program i morate ponoviti postupak uključivanja.

Ta oddelek velja samo za serije Mill Steel in Mill Glass:

Ovaj odjeljak odnosi se samo na serije Mill Steel i Mill Glass:

Moguća su odstupanja između registrirane temperature na grijalici i stvarne temperature u kojoj boravite u prostoriji.

Postoji više razloga za to, ali najčešći je taj što je grijalica daleko od mjesta gdje inače boravite u sobi. Na primjer, kada postavite temperaturu na grijalici na 22 stupnja Celzijusa, prirodno je i intuitivno vjerovati da je to temperatura koju ćete postići tamo gdje se nalazi vaša sofa. No, senzor temperature grijača nalazi se na samom proizvodu, što dopušta odstupanje.

Za podešavanje temperature svi grijači Mill opremljeni su funkcijom kalibracije, što znači da možete podešavati zadanu temperaturu na grijaču. Preporučujemo da grijač radi (na istoj postavci temperature) 12 sati kako biste bili sigurni da je kalibracija ispravna.

Za kalibraciju grijača učinite sljedeće:

Dvaput pritisnite funkcijsku tipku
C treperi na zaslonu i grijači su otvoreni za kalibraciju
Koristite +/- za postavljanje stvarne temperature u prostoriji
Potvrdite promjenu jednim pritiskom na funkcijsku tipku.

Možno je, da pride do odstopanj med registrirano temperaturo na grelniku in dejansko temperaturo, kjer se zadržujete v sobi.

Razlogov za to je več, najpogostejši pa je, da je grelnik oddaljen od mesta, kjer običajno bivate v sobi. Ko na primer nastavite temperaturo na grelniku na 22 stopinj Celzija, je naravno in intuitivno verjeti, da je to temperatura, ki jo boste dobili tam, kjer je nameščen vaš kavč. Vendar je senzor temperature grelnikov nameščen na samem izdelku, kar omogoča odstopanje.

Za nastavitev temperature so vsi grelniki Mill opremljeni s funkcijo umerjanja, kar pomeni, da lahko nastavljeno temperaturo na grelniku prilagodite. Priporočamo, da grelnik vklopite (z enako nastavitvijo temperature) 12 ur, da se prepričate, da je kalibracija pravilna.

Za kalibracijo grelnika naredite naslednje:

Dvakrat pritisnite funkcijski gumb
Na zaslonu utripa C in grelniki so odprti za kalibracijo
Z +/- nastavite dejansko temperaturo v sobi
Spremembo potrdite tako, da enkrat pritisnete funkcijski gumb.

Svi panelni grijači Mill (sezona 2013. i novije) imaju simbol munje na grijaču koji označava da li grijač proizvodi toplinu ili ne. Grijač bi trebao proizvoditi toplinu ako je simbol munje uključen.

Ako se iz nekog razloga grijač ne zagrijava kada svijetli simbol munje, vjerojatno postoji problem s grijačem mlina. Da biste riješili problem je li grijač neispravan ili ne, učinite sljedeće:

Ponovno postavite grijač
Namjestite grijač na najvišu temperaturu (35 stupnjeva Celzijusa).
Grijač bi se trebao zagrijati za nekoliko minuta. To možete kontrolirati držeći ruku na vrhu grijača.
Ako se grijač ne zagrijava, obratite se trgovini u kojoj ste kupili grijač za daljnju pomoć (ne zaboravite ponijeti račun).

Ako grijač grije i sve se čini u redu, trebate kalibrirati grijač kako bi odgovarao prostoriji u kojoj se nalazi.

Minimalna udaljenost za grijač: najmanje 20 cm

Grijači mlinova će zapamtiti odabranu temperaturu i nastaviti s radom na toj temperaturi kada se struja ponovno uspostavi (bez obzira koliko dugo je nestanak struje).

Grijalice neće zapamtiti dnevne/noćne programe koje ste programirali na grijalici.

Mill Oil Premium i Mill Oil

Da! Kako biste vidjeli odabir, idite na pregled proizvoda.

1. Isključite grijač

2. Dok ponovno pokrećete grijač, pritisnite i držite tipku s tri valovite linije

3. Kada se zaslon resetira (treperenje svjetla na ekranu), možete pustiti oba gumba.

4. Grijač će se pokrenuti na standardnoj temperaturi od 22 stupnja Celzijusa

*Serije AB-H700MINI i JA (JA1000, JA1500, JA2000) moraju se resetirati jer imaju mehanički termostat.

Kada grijalicu programirate za dnevnu ili noćnu postavku, razdoblje smanjene temperature bit će važeće od postavke programa na grijalici. To znači da ako želite sniziti temperaturu u 7:30 ujutro, morate programirati grijanje u 7:30 ujutro.

Potrebno je samo jednom programirati grijač za dan i jednom za noć. Ako ste programirali grijač, programi će biti aktivni sljedećih dana:

Značajka dnevnog popusta: ponedjeljak – petak (1-5)
Funkcija noćne redukcije: Sve noći

Primjer:

Recimo da želite programirati grijače za dnevni i noćni odmak. Želite sljedeće programe:

Funkcija dnevnog popusta bit će aktivna od 7:30 do 14:30 sati. Poželjna temperatura: 17 stupnjeva Celzijusa.
Funkcija noćnog kočenja bit će aktivna od 22:00 do 06:00 sati. Poželjna temperatura: 18 stupnjeva Celzijusa.

Upute za aktivaciju funkcije dnevnog popusta:

U 7:30 idite do grijača i pritisnite simbol SUNCE na termostatu grijača
Na zaslonu će se prikazati “d”. Upotrijebite gumb FUNKCIJA (simbol zupčanika) da biste odredili koji je dan kada programirate grijač, budući da je funkcija smanjenog dana aktivna samo od ponedjeljka do petka. Potvrdite pritiskom na tipku s tri valovite crte.
Na zaslonu će treperiti slovo “C”. Pomoću kotačića odaberite 17 za željenu temperaturu smanjenja. Potvrdite pritiskom na tipku s tri valovite crte.
Na zaslonu će treperiti slovo “H”. Pomoću kotačića namjestite period redukcije na sedam sati (što znači da će biti aktivan od 7:30 ujutro do 14:30 popodne. Potvrdite pritiskom na tipku s tri valovite linije.
Značajka Dnevne postavke bit će aktivna od ponedjeljka do petka od 7:30 do 14:30. Najniža temperatura bit će 17 stupnjeva Celzijevih.

Upute za aktiviranje funkcije noćnog smanjenja:

U 22 sata idite do grijača i pritisnite simbol MJESEC na termostatu grijača
Na zaslonu će treperiti slovo “C”. Kotačićem odaberite željenu temperaturu redukcije 18. Potvrdite pritiskom na tipku s tri valovite linije.
Na zaslonu će treperiti slovo “H”. Kotačićem namjestite period redukcije na osam sati (što znači da će biti aktivan od 22 do 6 ujutro. Potvrdite pritiskom na tipku s tri valovite crte.
Funkcija noćnog kočenja bit će aktivna svaki dan od 22:00 do 06:00 ujutro. Najniža temperatura iznosit će 18 Celzijevih stupnjeva.

Ako dođe do nestanka struje ili ako uključite grijač, grijač zaboravi program i morate ponoviti postupak uključivanja.

Svi grijači Mill Oil (osim serije AB-H700MINI i JA) imaju simbol munje na grijaču koji označava proizvodi li grijač toplinu ili ne. Grijač bi trebao proizvoditi toplinu ako je simbol munje uključen.

Ako se iz nekog razloga grijač ne zagrijava kada svijetli simbol munje, vjerojatno postoji problem s grijačem mlina. Da biste riješili problem je li grijač neispravan ili ne, učinite sljedeće:

Resetirajte grijač (osim AB-H700MINI i JA-serije)
Namjestite grijač na najvišu temperaturu (35 stupnjeva Celzijusa). (Za seriju JA postavite grijač na MAX)
Unutar 5 do 10 minuta grijač bi trebao biti topao. To možete kontrolirati držeći ruku na vrhu grijača.
Ako se grijač ne zagrijava, obratite se trgovini u kojoj ste kupili grijač za daljnju pomoć (ne zaboravite ponijeti račun).

Ako grijač grije i sve se čini u redu, trebate kalibrirati grijač kako bi odgovarao prostoriji u kojoj se nalazi.

Ovaj odgovor se odnosi samo na seriju Mill Oil:

Moguća su odstupanja između registrirane temperature na grijalici i stvarne temperature u kojoj boravite u prostoriji.

Postoji više razloga za to, ali najčešći je taj što je grijalica daleko od mjesta gdje inače boravite u sobi. Na primjer, kada postavite temperaturu na grijalici na 22 stupnja Celzijusa, prirodno je i intuitivno vjerovati da je to temperatura koju ćete postići tamo gdje se nalazi vaša sofa. No, senzor temperature grijača nalazi se na samom proizvodu, što dopušta odstupanje.

Za podešavanje temperature svi grijači Mill opremljeni su funkcijom kalibracije, što znači da možete podešavati zadanu temperaturu na grijaču. Preporučujemo da grijač radi (na istoj postavci temperature) 12 sati kako biste bili sigurni da je kalibracija ispravna.

Za kalibraciju grijača učinite sljedeće:

Dvaput pritisnite funkcijsku tipku
C treperi na zaslonu i grijači su otvoreni za kalibraciju
Koristite kotačić za podešavanje stvarne temperature u prostoriji
Potvrdite promjenu jednim pritiskom na funkcijsku tipku.

Za česta pitanja u odgovorima Mill WiFi grelnikov potražite namenski podstran, gdje ćete pronaći sve što je potrebno.