Održivi razvoj

Norveška je priroda. Norveška je vrijeme. Norveška su veličanstvene planine i duboko urezane doline, tamne zime s hladnoćom koja jezi kosti i blistava ljeta koja razvedruju dušu. Ovisimo o prirodi.

Čovjek ovisi o prirodi. No, nažalost, način na koji koristimo prirodne resurse ima goleme posljedice za planet i ljude na njemu.

Kao vodeća tvrtka u svojoj branši s međunarodnom razgranatom mrežom, svjesni smo da i mi imamo društvenu odgovornost za održivi razvoj. Zato želimo postati svijetli primjer održivosti zadovoljavajući trenutne potrebe potrošača bez ugrožavanja potreba generacija koje dolaze. Početak obećava!

Za tvrtku Mill, preuzimanje veće društvene odgovornosti znači, između ostalog, spajanje estetike s naprednom tehnologijom i inovacijama.

Neumorno nastojimo proizvesti pametne i atraktivne proizvode koji potrošačima omogućuju da sami donose odluke o potrošnji energije za grijanje. Na taj način svi možemo aktivno pomoći smanjenju potrošnje. Na temelju ulaganja u pametnu tehnologiju već smo razvili rješenja koja potrošačima pomažu u uštedi energije. S aplikacijom Millheat možete kreirati prilagođeni tjedni raspored, koji štedi na potrošnji energije bez smanjenja udobnosti stanovanja. Pametna tehnologija i inovacija stoga su prijateljske prema džepu i okolišu.

Bit održivog razvoja je zadovoljiti potrebe sadašnje ljudske rase bez ugrožavanja sposobnosti budućih generacija da zadovolje vlastite potrebe. Kako bismo razumjeli kako možemo prihvatiti vlastiti udio društvene odgovornosti, oslonili smo se na 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda i temeljito ih proučili. Želimo odabrati i slijediti ciljeve koji su Millu najvažniji i imaju najveći učinak.

Ciljevi održivog razvoja u Millu:

UN-ov cilj održivog razvoja br. 8: Dostojanstven rad i ekonomski rast.

Ovaj cilj uključuje promicanje održivog, uključivog i održivog gospodarskog rasta, pune i produktivne zaposlenosti i dostojanstvenog rada za sve. Shvaćamo da nitko ne može sve sam, ali svatko može nešto.

UN-ov cilj održivog razvoja br. 12: Odgovorna potrošnja i proizvodnja.

Ovaj cilj uključuje osiguranje održivih načina proizvodnje i potrošnje. Radujemo se nastavku našeg putovanja prema održivijem planetu.

UN-ov cilj održivog razvoja br. 13: Klimatske akcije.

Ovaj cilj uključuje neposrednu akciju u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica. Čvrsto vjerujemo da je budućnost svijetla!

Uz jednostavnu aplikaciju Mill za praćenje i kontrolu potrošnje energije s našim pametnim grijačima, dizajnirali smo i pametni utikač. Mill WiFi Socket, koji smo predstavili tržištu 2016. godine, omogućuje nadogradnju starih grijača na pametnu tehnologiju i daljnje produljenje njihovog životnog vijeka – drugim riječima: ne morate kupiti novi “pametni” grijač.

Mill radi na promjeni načina na koji razvijamo, proizvodimo i recikliramo naše proizvode slijedeći načela kružnog gospodarstva, a istovremeno pokreće inicijativu za smanjenje količine plastike i ambalaže. Na primjer, želimo potpuno ukloniti stiropor i nerecikliranu plastiku iz upotrebe, koristiti reciklirani i FSC-certificirani karton za svu ambalažu i povećati upotrebu recikliranih materijala u svim našim proizvodima.

Nitko ne može sve sam, ali svatko može nešto. Uzbuđeni smo što nastavljamo naše putovanje prema održivijem planetu i čvrsto vjerujemo da je budućnost svijetla.