12 često postavljanih pitanja o panel radijatorima

1. Jesu li panel radijatori zapaljivi?

Mill panel radijatori potpuno su sigurni sve dok se pravilno koriste prema priručniku za uporabu. Mogu se sigurno ostaviti uključene bez nadzora zbog njihovog sigurnog x-aluminijskog grijača i relativno niske površinske temperature. Svi Mill proizvodi su CE odobreni, što znači da su testirani i odobreni u skladu sa strogim europskim zahtjevima i direktivama.

2. Koji je panel radijator najbolji?

Mill WiFi panel radijatori su recenzirani u Google Play i App Store kao najbolji i najprikladniji za korištenje panel radijatori na tržištu. Osim toga, naša aplikacija Mill također je ocijenjena najpopularnijom i najčešće korištenom aplikacijom za pametno grijanje! Uz Mill WiFi panel radijatore naši kupci imaju potpunu kontrolu nad temperaturama grijanja i potrošnjom električne energije, I mogu osigurati ugodne temperature, a istovremeno štede svoj novčanik i okoliš od nepotrebne potrošnje električne energije.

3. Koliko električne energije troši panel radijator i koliko bi to koštalo?

Potrošnja električne energije Mill panel radijatora ovisi o željenoj temperaturi grijanja prostorije, vremenu korištenom za zagrijavanje prostorije i snage panel radijatora u vatima.

U Mill-u preporučamo 70-100 W po četvornom metru. Preporučeni W po četvornom metru variraju ovisno o izolaciji kuće, visini stropa, broju prozora, je li pod hladan itd. Stoga će svaka potrošnja električne energije u kućanstvu varirati ovisno o tim čimbenicima. Sami radijatori Mill, s druge strane su energetski učinkoviti 1:1 zbog svoje tehnologije konvekcije. To znači 100 W potrošnje = 100 W grijanja.

Dobijte potpunu kontrolu nad svojim temperaturama grijanja i potrošnjom električne energije s našim Mill WiFi panel radijatorima i aplikacijom Mill. Aplikacija Mill ima specifičnu integraciju s norveškom energetskom tvrtkom Tibber, tako da možete naizmjenično koristiti aplikacije Tibber i Mill za upravljanje svojim grijaćim uređajima. Tibber radi na tome da kupcima osigura najpametnije ponude za električnu energiju, a s njihovom integriranom aplikacijom dobivate potpuni pregled potrošnje električne energije u kućanstvu, statike kao i funkcija koje vam pomažu smanjiti potrošnju i troškove električne energije.

 

4. Kakav panel radijator trebam odabrati?

Odaberite Mill radijator na temelju potreba i preferencija vašeg kućanstva. Mill panel radijatori dostupni su u dva elegantna minimalistička dizajna, nevidljivom i staklenom. Sa svojim mekim, zaobljenim rubovima i nježno zakrivljenim prednjim dijelom, Mill Invisible Panel radijatori se tako neprimjetno stapaju s vašim zidom da izgledaju kao nevidljivi. Mill Radijatori sa staklenim panel pločama imaju ekskluzivnu, suvremenu staklenu prednju stranu koja elegantno nadopunjuje svaki moderan dom. Stakleni ili čelični panel radijatori kreću se između 8 različitih W od 250 W do 2000 W. Koji god model odabrali, važno je da je ukupna snaga radijatora dovoljno velika u odnosu na veličinu prostorije koju će grijati. Također možete kombinirati nekoliko manjih radijatora kako biste dobili ispravnu veličinu u vatima. Odaberite između dnevnog/noćnog programa ili WiFi-a s modelima upravljanja aplikacijom kako biste prilagodili temperature u skladu sa svojim dnevnim rutinama. Dnevni/noćni grijači pružaju funkciju ručnog podešavanja timera kako bi se uštedilo na potrošnji energije na dnevnoj bazi, dok radijatori s kontrolom aplikacije WiFi to čine plus pružaju fleksibilnost u pokretu ako se dnevne rutine promijene.

5. Trebam li odabrati panel radijator sa ili bez WiFi?

Ako imate kućanstvo s internetskom vezom, preporučamo ulaganje u pametne WiFi radijatore. Uz Mill WiFi panel radijatore možete imati potpunu kontrolu nad temperaturama grijanja i potrošnjom električne energije putem svog pametnog telefona. Putem naše aplikacije Mill možete programirati temperature da se automatski prilagođavaju dnevnim rutinama i kontrolirati koliko god želite radijatora i/ili kućanstava. Bilo da ste u pokretu ili u svom domu, imate potpunu kontrolu nad temperaturom u kući i potrošnjom električne energije. Nije još jedan trik , Mill WiFi panel radijatori će spasiti i vas i okoliš od nepotrebne potrošnje električne energije dajući vam fleksibilnost i dostupnost vašim radijatorima u svakom trenutku. Ako već imate radijator koji ne treba mijenjati, ali želite uložiti u pametni WiFi radijator, lako možete svoj radijator učiniti pametnim s Mill WiFi utičnicom. Naša Mill WiFi Socket specijalizirana je za spajanje radijatora na WiFi i omogućava im da se koriste baš kao i Mill WiFi panel radijatori.

6. Što je bolje: panel radijator ili uljni radijator?

Mill panel radijatori mogu osigurati ugodnu osnovnu temperaturu u cijelom vašem domu, a mogu se sigurno ostaviti uključeni bez nadzora zbog svog sigurnog x-aluminijskog grijaćeg elementa i relativno niske površinske temperature. Ako imate malo slobodnog prostora na zidu ili jednostavno želite mobilniji fleksibilni izvor grijanja koji je također siguran za korištenje bez nadzora, uljni radijator Mill je odlična alternativa. Naši radijatori Mill uljni radijatori dizajnirani su tako da sam grijaći element nije u izravnom kontaktu sa zrakom, što znači da nema mogućnost sagorijevanja prašine ili isušivanja zraka u zatvorenom prostoru. To ga čini savršenim izborom za kućanstva s alergijama ili astmom.

Uljni grijač Mill Gentle Air, 1500W
Panelni grijač Mill Glass, 600W

7. Gdje trebam postaviti panel radijator?

Mill preporuča postavljanje panel radijatora ispod prozora kako bi se spriječio hladan zrak na podu. U velikoj prostoriji bolje je postaviti nekoliko manjih radijatora po prostoriji umjesto jednog velikog radijatora kako bi se osigurala ravnomjerna i ugodna raspodjela topline.

Koju udaljenost trebam imati između panel radijatora i drugih predmeta, kao što su zavjese ili kauč?

Svi Mill radijatori imaju minimalnu potrebnu udaljenost između samog uređaja i drugih objekata. Kao što je opisano u uputama za uporabu, minimalna udaljenost je 5 cm sa strane i 10 cm ispred i iznad radijatora.

Preporučamo postavljanje grijača ispod prozora kako biste spriječili hladan propuh

8. Što je hladni zrak?

Hladni zrak u zatvorenom prostoru i/ili propuh s prozora može nastati kada hladno staklo prozora ohladi okolni zrak, koji zatim pada i širi se po podu. Kako biste to spriječili, preporučamo da postavite Mill radijator ispod samog prozora kako bi se spriječilo širenje ohlađenog zraka po podu. Mill panel radijatori dolaze u različitim jačinama i veličinama, a nude posebno dizajnirane panel radijatore za niske prozore. Ovi modeli se mogu identificirati slovom “L” u nazivu modela, kao što je IB1000LDN ili GL850LWiFi3

9. Kako rade panel radijatori?

Mill panel radijatori imaju veliku površinu i moderan x-aluminijski grijaći element koji je u izravnom kontaktu sa zrakom. Iako omogućuje brzo i učinkovito grijanje, to također omogućuje ravnomjernu distribuciju topline umjesto iz jednog koncentriranog područja. To posljedično stvara relativno nisku temperaturu površine na samom radijatoru i također ne isušuje okolni zrak tijekom grijanja. Ovo je dobro za unutarnju klimu vašeg kućanstva i može osigurati ugodnu osnovnu temperaturu u cijelom vašem domu

10. Koji panel radijator treba koristiti u dječjim sobama?

Svi Mill panel radijatori mogu se sigurno ostaviti uključenim bez nadzora zbog svog x-aluminijskog grijaćeg elementa i imaju relativno nisku površinsku temperaturu od maksimalno 69 Celzija. Naši panel radijatori imaju zaštitu od pregrijavanja, što znači da se automatski isključuju ako se grijač slučajno pokrije. Stakleni Mill panel radijatori posebno su prikladni za dječje sobe jer prednja strana od kaljenog stakla apsorbira manje topline iz grijaćeg elementa. To osigurava najnižu moguću površinsku toplinu; naši modeli staklenih panel radijatora od 600 W do 1200 W koji imaju površinsku temperaturu od najviše 51 Celzijus. Dodatno, stražnja strana stakla ima film koji drži staklo na okupu koji ne dopušta da se staklo razbije na opasne oštre komade ako se ikada dogodi nesreća. Mill panel radijatori generacije 3 posebno su dizajnirani s funkcijom sigurnosne brave za djecu koja se može aktivirati u aplikaciji ili izravno na radijatoru, sprječavajući djecu da prilagode temperaturu radijatora.

Mill Invisible panel grijač, uski model, savršen je za ispod niskih prozora

11. Kako očistiti panel radijator?

U Mill-u preporučamo da isključite radijator i koristite blago vlažnu ne tkanu krpu za brisanje vanjskih površina. Ako unutar radijatora imate prašine, preporučujemo kupnju kutije za komprimirani zrak prikladnu za čišćenje električnih proizvoda. Nemojte sami otvarati radijator, ako je potrebno kontaktirajte Mill HQ ili svog lokalnog distributera za podršku.

12. Koja je razlika između panel radijatora i toplinske pumpe?

Toplinske pumpe pretvaraju vanjski zrak u topli unutarnji zrak kroz veliki kompresor. Kompliciran uređaj koji ovaj stroj mora instalirati profesionalac na određenom mjestu u domu, što zahtijeva trajne izmjene u kućanstvu. Iako je pouzdan izvor grijanja, to je ekonomska investicija za koju će trebati vremena da se dobije profit od uštede u potrošnji električne energije. Osim toga, kada vanjske temperature dosegnu značajne negativne temperature, dizalice topline mogu imati poteškoća s održavanjem ugodne unutarnje temperature, a panel radijatori često su potrebni kao dodatno grijanje.

Mill panel radijatori su praktičnija i lakša ekonomičnija investicija u kućanstvu. Pružajući brzu i učinkovitu toplinu, njihova velika površina i siguran x-aluminijski grijaći element osiguravaju ugodnu osnovnu temperaturu u kućanstvu. Odaberite između dnevnog/noćnog programa ili WiFi-a s modelima upravljanja aplikacijom kako biste prilagodili temperature u skladu sa svojim dnevnim rutinama i spasili svoj novčanik i okoliš od nepotrebne potrošnje električne energije.

Jednostavna i samostalna instalacija, koji god model Mill panel radijatora odaberete, neprimjetno će se uklopiti u vaš dom.